logo

KAMEA diamondvideoSoaphoriaSHP a.s.CITY STONE DESIGNZnačka kvality SKKvalita z našich regiónovOpasok.sk

Aktuality

                       Príprava pravého Bulharského jogurtu zo štartovacej kultúry.
                            (1 balenie je určené na prípravu jogurtu z 2 litrov mlieka)
 
1. štartovaciu kultúru po zakúpení uchovávajte v chladničke
2. 20 min pred použitím balenie štartovacej kultúry vyberte a nechajte stáť pri izbovej teplote
3. čerstvé mlieko prevarte, var má trvať cca 5 min
4. mlieko nechajte vychladnúť na 40o C (teplota je vhodná na prípravu a mlieko má správnu teplotu, ak
opak ruky udržíte mať priložený o nádobu)
5. nasypte celý obsah balenia do mlieka a dobre zamiešajte
6. nádobu prikryte a na 12-16 hodín dajte na teplé miesto; obaľte prikrývkou, pri kvasení vzniká teplo
a pomocou prikrývky udržujete správnu teplotu
7. po 12-16 hodinách je nápoj hotový, skladujte v chladničke.
DOBRÚ CHUŤ !
 
My to robíme tak, že mlieko varíme v hrnci s dvomi stenami medzi ktorými je voda. Potom pri schladnutí na teplotu cca. 40 0C  rozmiešame štartovaciu kultúru v mlieku. Takto zmiešanú zmes vlievame do sklenených pohárov od jogurtov. Poháre dáme na plech, zakryjeme uterákom a dáme do rúry. Do rúry dáme na kontrolu aj teplomer z chladničky. Večer približne 2x zapneme rúru na 30 stupňov – zopnutie trvá maximálne 30 sekúnd. Následne rúru vypneme – nezabudnuť.  Potom si to už teplotu drží. Ráno dáme na  jogurty viečka a dáme do chladničky. Takto to je praktickejšie ako nechať v hrnci.        
 
Konzumovať odporúčam min. 30 minút pred jedlom. Vtedy je zaručené, že sa vytvorí v žalúdku rast buniek Lactobacillus acidophilus, ktorý sa prirodzene nachádza v ľudskom tele. A bežne ho máme málo v tráviacom trakte.
                                    Vyskúšali sme to, funguje to na 100% !!!